Vedligehold og pleje af træningstøj

Som aktiv sportsudøver ved du, om nogen, at du skal passe på din krop. Der skal varmes op og strækkes ud, dit specialudstyr skal vedligeholdes, ketsjeren skal have strengene strammet op, cyklen skal smøres og skiene skal slibes og så videre. Husker du også at tage dig kærligt af dit træningstøj, eller ryger den svedige bunke bare i vaskemaskinen? Hvis dette er tilfældet er du nok også vant til at holde dig for næsen når du tager dit nyvaskede træningstøj på næste gang.

Svær lugt at bli kvitt

Svedlugten kan være svær at komme til livs. Heldigvis er der enkle og gode råd som kan hjælpe dig af med svedlugten i det nyvaskede træningstøj. Hvis du lægger tøjet i en opløsning af halvt farve- og smagløs eddike og halvt vande inden du vasker tøjet tager det svedlugten. Hvis lugten er særligt vedholdende kan du også bruge ren eddike, som ikke er fortyndet med vand. En lidt skrappere mulighed er, at lægge tøjet i en rodalon-opløsning. Rodalon kan udover at fjerne svedlugten også dræbe bakterier. Endnu et godt og nemt råd er, ikke at bruge skyllemiddel når du vasker dit træningstøj. Det forringer træningstøjets fugtsugende egenskaber, og derfor skal håndklædet heller ikke have skyllemiddel.

Vælg det gode tøjet

Vedligehold og pleje af sportstøjet er en ting, men et vigtigt udgangspunkt er en anden. Træningstøj at god kvalitet kan være dyrt, men på internettet er der ofte tilbud. Sitet Salerunner for træningsudstyr har ofte tilbud på træningstøj af høj kvalitet til en fornuftig pris. Tøj af kvalitetsmaterialer holder bare længere, ligesom de er mere behagelige for dig og din krop. Når du nyder at have kroppen fuld at endorfiner og at være fuldt koncentreret om din sport, så skal det ikke ødelægges af en kedelig lugt eller materialer som er ubehagelige for huden eller ikke samarbejder med din krop.